Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μια στάλα αστρόσκονη...


Πόσο ακόμα θα μου <<διαταράσσουν>> την ψυχική ηρεμία οι ONEIDA και όλο το ψυχεδελικό συναπάντημα γύρω τους; Πάνω που είχα αρχίσει να ανησυχώ με τον εαυτό μου για την έλλειψη ιδιαίτερου ενθουσιασμού για ο,τιδήποτε καινούριο άκουγα τελευταία, έρχονται πάλι αυτοί οι τύποι να αλλάξουν τη μορφή των εγκεφαλικών μου κυμάτων που έτειναν όλο και περισσότερο σε μία ευθεία γραμμή. Πρώτα με το preteen weaponry, μετά με το rated O και τώρα με τον εν λόγω δίσκο. Και υποτίθεται ότι αναμένεται και ο τρίτος δίσκος της περίφημης τριλογίας thank your parents...
Το deep tissue κυκλοφόρησε πρόσφατα από τους PEOPLE OF THE NORTH από την jagjaguwar αποκλειστικά σε βινύλιο. Oι POTN ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο από ένα side project των ONEIDA. Οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι Kid Millions και Bobby Matador από ONEIDA και ο Shahin Motia aka showtime από EX MODELS, KNYFE HYTS και προσφάτως ONEIDA(από το δίσκο rated O), μαζέυτηκαν τα παιδιά και ηχογράφησαν ένα δίσκο για να μας βομβαρδίσουν με λίγη ακόμα αστρόσκονη απευθείας από το κέντρο του δικού τους ηχοσύμπαντος.
Χωρίς πολλά λόγια, φυσική συνέχεια των δύο τελευταίων δίσκων των ΟNEIDA, preteen weaponry και rated Ο, το deep tissue αποτελείται απο τέσσερις μακροσκελείς συνθέσεις που δοκιμάζουν τα μουσικά όρια ανάμεσα στο μινιμαλισμό, την ψυχεδέλεια και τον αυτοσχεδιασμό.


Δύο διασκευές ή όπως αλλιώς μπορεί να το χαρακτηρήσει κάποιος...

SUICIDE ψύχωση...







SILVER APPLES ή εκεί που ξεκίνησαν όλα (εντάξει όχι και όλα... )